Bières et brasseries des 2 Luxembourg

Bières et brasseries des 2 Luxembourg

Recensie

Het mag eventueel een eer zijn als eerste Franstalige boek deze rubriek te komen verrijken. Toegegeven, veel eer is daar niet aan, als je gewoon een degelijk boek over bier schrijft, is er al veel kans op deze pagina’s te belanden. Dit boek moést er dus bij, zoals het moést geschreven worden. Enerzijds een journalist van Le Soir, anderszijds een ervaren persfotograaf, het spreekt al tot de verbeelding van de bierbliofiel!

En inderdaad, alle verwachtingen worden ingelost !

De klassieke ingrediënten zijn voorradig, misschien voor velen al wat ‘koude kost’, maar, in ‘t Frans, en uiteraard  net daarom een onmisbare cursus Franstalige bierwoordenschat. Nu, uiteindelijk gaat het daar niet over, en willen de samenstellers een overzichtelijk beeld geven van wat er vandaag in de beide Luxemburgen gebrouwen wordt, en door wie. We hoeven hierbij niet te vertellen dat heel wat bekende brouwerijen voor het voetlicht treden. Achouffe, Orval, Rochefort, maar ook kleinere spelers zoals Brasserie de Bastogne en ja, ook Inter-Pol. We zien ze allemaal de revue passeren en voorgesteld worden zoals we mogen verwachten: duidelijke teksten en knappe fotografie.

Idem dito voor de brouwerijen uit het Groothertogdom. Alhoewel we moeten toegeven dat we daar het meeste nieuws gesprokkeld hebben. Blijkt dat ‘een bier’ geen obscuur export- merk was van een grote brouwerij, maar zelf een brouwerij, en nog geen kleintje !

Tot slot komt ook het aanstormend geweld aan de (bier)bak: bierfirma’s die hopen een eigen brouwerij op te starten, brouwerijhuurders, ze komen allemaal aan bod.

Simpel gezegd: weeral een onmisbaar boek voor wie op de hoogte wil blijven van de stand van zaken in Bierlandia !

 

 

 

Boeken